Limburgse handbaldagen logo

Reglementen - Regulations

TOERNOOIREGLEMENT

Poules

De teams worden opgedeeld in twee groepen van vier teams. Elk team speelt drie groepswedstrijden, verdeeld over Dag 1 (2 wedstrijden) en Dag 2 (1 wedstrijd). De poule-indeling is tot stand gekomen na loting, waarbij de beide Limburgse deelnemers niet bij elkaar in de poule terecht kunnen komen. De groepswedstrijden van OCI-LIONS vinden plaats in Sittard-Geleen. BEVO HC speelt al haar poulewedstrijden in de thuishal in Panningen.

 


Puntentelling

De stand in de betreffende groep wordt bepaald op basis van het resultaat van de wedstrijden, waarbij onderstaande puntentelling wordt gehanteerd.

-Winst: 2 punten

-Gelijk: 1 punt

-Verlies: 0 punten

 

Indien er na de drie groepswedstrijden twee of meer teams een gelijk aantal wedstrijdpunten hebben behaald, wordt de eindstand in de groep bepaald door:.

• Het resultaat van het wedstrijden tussen de betrokken teams

• Het doelsaldo van de wedstrijden tussen de betrokken teams

• Het aantal gescoorde doelpunten van de wedstrijden tussen de betrokken teams

• Het doelsaldo van de wedstrijden tussen alle teams

• Het aantal gescoorde doelpunten van de wedstrijden tussen alle teams

• Loting door de wedstrijdleider en de competitiemanager.


De Kruisfinales

Op dag 2 vinden 's avonds de kruisfinales plaats, waarbij de nummer 1 van de ene poule het opneemt tegen de nummer 2 van de andere poule. De volgorde van de kruisfinales wordt bepaald door de wedstrijdleider en de competitiemanager. Dit besluit is mede afhankelijk van eventuele tv-registraties en/of andere zwaarwegende en/of onvoorziene omstandigheden.

 

Indien de kruisfinale na de reguliere speeltijd eindigt in een gelijke stand, wordt de wedstrijd op onderstaande wijze vervolgd:

 

- 5 minuten pauze na afloop van de reguliere speeltijd.

 

- 2x5 minuten verlenging, onderbroken door een pauze van 1 minuut, waarbij gewisseld wordt van speelhelft.

 

-Is de stand na de verlenging nog steeds gelijk, volgen 7-meterworpen. De technische staf selecteert vijf spelers.

 

-Eindigt de serie onbeslist, volgt een tweede serie, waarbij vijf andere spelers geselecteerd dienen te worden. Er wordt om-en-om gegooid totdat er een beslissing is gevallen. 


De Finales

De winnaars van de kruisfinales, spelen op Dag 3 de finale. Op deze laatste speeldag worden ook de wedstrijden gespeeld om de plaatsen drie (verliezers kruisfinale), vijf (nummers drie van de groep) en zeven (nummers vier van de groep).  Alle duels op de slotdag worden gespeeld in de Stadssporthal in Sittard-Geleen.

Indien een finalewedstrijd (dag 3) na de reguliere speeltijd eindigt in een gelijke stand dan wordt de wedstrijd op onderstaande wijze vervolgd:


• wedstrijd om plaats 7-8 en 5-6

 

- 7-meterworpen. De technische staf selecteert vijf spelers. 

 

- Eindigt de serie onbeslist, volgt een tweede serie, waarbij vijf andere spelers geselecteerd dienen te worden. Er wordt om-en-om gegooid totdat er een beslissing is gevallen. 

 


• wedstrijd om plaats 3-4 en 1-2

 

- 5 minuten pauze na afloop van de reguliere speeltijd.

 

- 2x5 minuten verlenging, onderbroken door een pauze van 1 minuut, waarbij gewisseld wordt van speelhelft.

 

-Is de stand na de verlenging nog steeds gelijk, volgen 7-meterworpen. De technische staf selecteert vijf spelers.

 

-Eindigt de serie onbeslist, volgt een tweede serie, waarbij vijf andere spelers geselecteerd dienen te worden. Er wordt om-en-om gegooid totdat er een beslissing is gevallen.