Limburgse handbaldagen logo

Side Events & Clinics

Side Events

MÉÉR DAN TOPHANDBAL ALLEEN...

 

Naast het tophandbaltoernooi zijn er ook tal van side events. Zo zijn er veel activiteiten voor de jeugd en is er entertainment rondom de wedstrijden. Hieronder tref je een overzicht aan van alle side-events.

Klik hier voor een compleet toernooiprogramma.

 


Jeugdactiviteiten

Tijdens de Limburgse Handbal Dagen kunnen jeugdspelers ervaren hoe het is om een tophandballer te zijn. Er zijn diverse clinics die gevolgd kunnen worden en de organisatie heeft de volgende topspelers bereid gevonden om de clinics te begeleiden:

     

                                 

               LUC STEINS                     BART RAVENSBERGEN     

 

Luc Steins, international en ex-speler van OCI-LIONS. Luc werd de afgelopen drie seizoenen uitgeroepen tot meest waardevolle speler van Nederland.

Bart Ravensbergen, international en ex-speler van Targos/Bevo. Bart werd de afgelopen seizoen uitgeroepen tot beste keeper van Nederland

 

Attentie: toegangsregeling jeugdactiviteiten voor jeugd en ouders

Jeugd: Wil je meedoen met de jeugdactiviteiten, dan dien je in het bezit te zijn van een dagkaart of een passe-partout. Uitzondering hierop is jeugd van 8 jaar of jonger. Jeugdigen in de leeftijd van 9 t/m 15 jaar dienen een jeugd-dagkaart of passe-partout te kopen. Bij een passe-partout krijg je overigens extra vouchers met flinke kortingen die besteed kunnen worden bij onze Ambassadeurs (zie sponsorpagina).

Ouders: Ouders die enkel de sporthal wensen te bezoeken om de jeugdclinics of voorronde van de shoot-outs bij te wonen, kunnen gratis naar binnen. Na afloop van de activiteit dienen zij echter de hal te verlaten. Wanneer u besluit om ook de tophandbalwedstrijden bij te wonen, dient eerst een geldige entreekaart te worden gekocht aan de kassa.

 


 

Dinsdag 27 december: E- en F-jeugd

Deze dag staat in het teken van de E- en F-jeugd (geboren 2006 – 2009). Er wordt gestart met een handbalclinic en daarna volgen een aantal handbalworkshops. Deze workshops zijn: spelregelquiz, fotoshoot, fysieke training. Deze workshops vinden plaats tussen de toernooiwedstrijden door.

 

(08.45- 10.15) Handbalclinic door spelers OCI-LIONS. Met medewerking van Luc Steins en Bart Ravensbergen.

(12.30 – 13.00) Workshop spelregeltest: korte uitleg van de belangrijkste spelregels. Daarna volgt een leuke spelregeltest.

(14.30 – 15.00) Workshop fotoshoot, waarbij portretfoto's en actiefoto's van je gemaakt worden. Deze kun je later downloaden via Facebook. Let op: Je ouders moeten bij de aanmelding wel toestemming geven dat de foto’s op Facebook geplaatst mogen worden. Middels je inschrijving geef je toestemming dat je foto('s) gebruikt kunnen worden op digitale platforms van de organisatie.

(16.30 – 17.00) Workshop kinderpersconferentie: Bedenk een leuke vraag die je altijd al had willen stellen aan Luc Steins.

 

Wil je meedoen aan de handbalclinic, meld je dan aan via onderstaande link. Op het inschrijfformulier kun je tevens aangeven aan welke workshops je nog mee wilt doen. Doe het snel want we hebben maar plaats voor max. 100 deelnemers en VOL = VOL !

Inschrijven voor deze activiteiten kan hier vanaf 11 november 2016. 

 


 

Woensdag 28 december: C- en D-jeugd

Op deze dag zijn de jeugdactiviteiten gericht op de C- en D-jeugd (geboren 2002-2005). Er wordt gestart met een handbalclinic (dit jaar zonder de voorronde van de shoot-out) en daarna kunnen diverse handbalworkshops worden gevolgd. Deze workshops zijn: wedstrijdanalyses maken, loopscholing, spelregelquiz, fotoshoot, fysieke training en/of een kinderpersconferentie met de aanwezige tophandballers.Deze workshops vinden plaats tussen de toernooiwedstrijden door.

 

(08.45- 10.15) Handbalclinic door spelers en trainers van Handbalschool Graaf Huyn. Tevens zullen Luc Steins en Bart Ravensbergen aanwezig zijn. Let op: de voorronde van de shoot-out is dit jaar niet op deze wedstrijddag, maar op de finaledag. 

(12.30 – 13.00) Workshop wedstrijdanalyse: o.l.v. Mirjam Steins bekijk je een video van een opgenomen wedstrijd en daarna ga je de spelsituaties in groepjes analyseren

 (14.30 -15.00)  Workshop fotoshoot, waarbij portretfoto's en actiefoto's van je gemaakt worden. Deze kun je later downloaden via Facebook. Let op: Je ouders moeten bij de aanmelding wel toestemming geven dat de foto’s op Facebook geplaatst mogen worden. Middels je inschrijving geef je toestemming dat je foto('s) gebruikt kunnen worden op digitale platforms van de organisatie. 

(16.30 – 17.00) Workshop loopscholing/fysieke training door Wilma Rusman en MediSport. Train je voetenwerk en je fysieke krachten.

(18.30 – 19.00) Workshop kinderpersconferentie: Bedenk een leuke vraag die je altijd al had willen stellen aan Luc en Bart.

 

Wil je meedoen aan de clinic, meld je dan aan via onderstaande link.Op het inschrijfformulier kun je tevens aangeven aan welke workshops je nog mee wilt doen.Doe het snel want we hebben maar plaats voor max. 100 deelnemers en VOL = VOL !

Inschrijven voor deze activiteiten kan hier vanaf 11 november 2016.

 


 

Donderdag 29 december (finaledag): D-jeugd

Op deze dag wordt de voorronde van de Shoot-out voor de D-jeugd (geboren 2004-2005) gehouden. De finale zal plaatsvinden in de avond.

 

(08.45 – 09.45) Voorronde shoot-out: deelnemers lopen meerdere breakouts en moeten zo vaak mogelijk proberen te scoren tegen eredivisiekeepers!

(18.15 – 18.45) Finale shoot-out: De 4 beste jongens en meisjes plaatsen zich voor deze finale, die plaatsvindt vlak voor de finalewedstrijd van de LHD. 

 

Wil je meedoen aan de voorrondes van de shoot-out, meld je dan aan via onderstaande link. Doe het snel want we hebben maar plaats voor max. 60 deelnemers en VOL = VOL

Inschrijven voor deze activiteit kan hier vanaf 11 november 2016.

De winnaars van de shoot-outs tijdens de editie van 2015


 

Entertainment voor de jeugd tijdens de Limburgse Handbal Dagen

  • Er zullen springkussens aanwezig zijn, waar de kinderen gedurende de hele dag hun energie op kwijt kunnen.
  • ’s Middags kunnen de kinderen zich gratis vermaken op de bowlingbanen van Fitland XL.