Limburgse handbaldagen logo

I-VY Climbing actie

ACTIE I-VY

 
In de sporthal van Fitland XL bevinden zich ook de klimwanden van I-VY. Speciaal voor de Limburgse Handbal Dagen hebben heeft I-VY Climbing een rogramma samengesteld, waarbij kinderen en jeugd tegen een gereduceerd tarief kennis kunnen maken met het sportklimmen.
 
Op alle drie de dagen van 10:00 tot 18:00 is de klimwand geopend voor de jeugd. Op de even uren start een 'boulder-workshop', op de oneven uren een 'klim-workshop'. De workshops duren telkens een uur.
 
De kosten voor een workshop bedragen slechts €4,90 euro p.p. Wil je beiden workshops deelnemen, dan betaal je €7,90 euro.

 

Klimmen en Boulderen:

Klimmen is een natuurlijke vorm van bewegen waarbij je voortdurend op zoek moet gaan naar de optimale positie om je lichaam in evenwicht te houden. Van klimmen wordt je lenig, sterk en slim. Je leert immers bewegingen begrijpen en moet goed vooruit denken om verder te komen. Bij Klimmen ga je de hoogte in en maak je veel bewegingen achter elkaar. Je zit vast aan een touw zodat je niet kunt vallen.
 
Boulderen is de explosieve en korte variant van klimmen. Je klimt een route van slechts een paar (moeilijke) bewegingen boven een valmat.
 
Tijdens de Limburgse Handbal Dagen kun je ook kennis maken met het klimmen en boulderen bij IVY climbing (het enige klimcentrum in de BeNeLux met de Olympische klim discipline! Meld je tijdens de handbal dagen voor de klim- en/ of boulder-workshops!