Limburgse handbaldagen logo

Connect Limburg

Limburg: handbalregio & grensregio

 

Al sinds het prille begin komen gerenommeerde internationale clubs naar onze provincie om deel te nemen aan de Limburgse Handbal Dagen. En dat is niet zo gek: Limburg heeft een rijke traditie als het om handbal gaat; een traditie die we een beetje te danken hebben aan onze grensligging. Het waren immers Limburgers die in Duitsland – een van de grootste handballanden van Europa – inspiratie hebben opgedaan. Het is een mooi voorbeeld van hoe we als Limburgers gebruikmaken en profiteren van de grensligging van onze provincie.

 

 

Ingeklemd tussen België en Duitsland wordt Limburg gedomineerd door grenzen. Wist u bijvoorbeeld dat onze provincie 351 kilometer grens met het buitenland heeft en ‘slechts’ 113 kilometer met de rest van Nederland? Geen wonder dat Limburgers van oudsher over grenzen heen kijken. Om er te werken, te stappen of te shoppen. Internationaal denken en handelen en het spelen met grenzen zit in het DNA van Limburgers. Het is inherent aan de geschiedenis van de provincie en de plek op de kaart.

 

Door de unieke ligging en de historie van fluïde grenzen, combineren Limburgers het beste van drie werelden: een gezonde dosis Hollandse nuchterheid en persoonlijkheid, een beetje Duitse Gründlichkeit en een vleugje ‘joie de vivre’ zoals de Fransen en Belgen dat kennen. Kortom: niet alleen tijdens de Limburgse Handbal Dagen, maar eigenlijk altijd is Limburg Europa in het klein. 

 

We wensen iedereen – spelers, begeleiders, bezoekers en vrijwilligers – enorm veel plezier in onze prachtige provincie.

 

Connect Limburg

www.limburgcrossborders.com

 

PS: in het e-zine van Connect Limburg van december 2016 wordt er op een mooie manier aandacht besteed aan de Limburgse Handbal Dagen. Lees het e-zine hier.