Limburgse handbaldagen logo

About us

Organisatie

De Limburgse Handbaldagen werden in 1988 voor het eerst georganiseerd door de eredivisie-handbalverenigingen Blauw Wit (later BFC), Sittardia en V&L. De organisatie bestaat uit 12 vrijwilligers, ieder met een historie in het handbal. Tijdens het toernooi zijn er ook nog ruim 100 vrijwilligers actief. De Limburgse Handbaldagen worden jaarlijks georganiseerd op 27, 28 en 29 december.

Sinds de eerste editie in 1988 werd geen jaar overgeslagen, en er mag met recht en reden worden gesproken van een traditie. Deelnemers zijn, naast de Limburgse clubs OCI-Lions en Targos/Bevo, teams uit zeer gerenommeerde handballanden. In de loop der jaren waren wereldtoppers te gast uit landen als Spanje, Duitsland, Denemarken, Kroatië, Hongarije, Rusland, Zweden, Noorwegen, Frankrijk, Portugal, tot en met Israël, China, Japan, Korea, Tunesië en Oekraïne toe. Al deze ploegen stonden en staan elk toernooi opnieuw garant voor een niveau van handbal dat zijn weerga in de wereld niet kent.

De Limburgse Handbaldagen zijn echter meer dan tophandbal alleen. De succesformule bestaat uit een combinatie van topsport en entertainment. Rondom het handbal vinden optredens plaats van nationaal en internationaal gerenommeerde artiesten. Over publieke belangstelling hebben de Limburgse Handbaldagen dan ook niet te klagen: ieder jaar passeren ruim 6000 bezoekers de kassa’s.

De organisatie ligt in handen van de toernooicommissie met 11 vrijwilligers, ieder met hun specifieke taak. Tijdens de toernooidagen worden zij ondersteund door ruim 100 vrijwilligers.