Limburgse handbaldagen logo

TEAM ISRAËL TOEGEVOEGD AAN LINE-UP

De organisatie van de Limburgse Handbal Dagen is erin geslaagd een bijzondere deelnemer toe te voegen aan het affiche van de 30e editie: het nationale team van Israël.

 

De Limburgse Handbal Dagen is een driedaags internationaal tophandbaltoernooi, dat naast Europese topclubs ook de ambitie heeft om ‘exotische’ ploegen aan zich te binden.  De LHD wil graag handballanden met elkaar verbroederen en kiest daarom elk jaar één of meerdere deelnemers uit een verrassend handballand. Dit zijn meestal ploegen met een geheel eigen spelstijl of met een bijzondere culturele achtergrond. Na deelnames van onder meer Japanse, Zuid-Koreaanse, Egyptische en Australische equipes, is de organisatie verheugd om een bijzondere ploeg als Team Israël te kunnen strikken.

 

Team Israël heeft nog geen grote staat van dienst op internationale toernooien. De ploeg debuteerde in 2002 op het WK in Zweden, maar kon na drie nederlagen in de eerste ronde naar huis. De jaren erna wist Israël zich nooit meer te kwalificeren voor een eindronde. De ploeg staat onder leiding van de Zweedse coach Per Carlen, die als speler wereldkampioen werd en zilver veroverde op de Olympische Spelen van Barcelona (2002) en Atlanta (2006).  Hij maakte overigens in totaal vier Olympiades mee. Carlen moet het handbal in Israël doorontwikkelen. Het nationale team bestaat louter uit spelers die in eigen land actief zijn. De belangrijkste ploegen in de Ligat Ha’al, oftewel de nationale competitie, zijn Maccabi Tel Aviv en Maccabi Rishon LeZion.

 

Met het vastleggen van Team Israël is er nog één plek vrij op het affiche. Wie die laatste plaats inneemt, zal binnenkort bekend worden gemaakt. Naast Halden Topphandball (Noorwegen) en Dynamo Astrachan werden eerder al Club Balonmano Benidorm (Spanje) en HD Odorheiu Secuiesc (Roemenië) gepresenteerd, naast de vaste thuisploegen OCI-LIONS uit Sittard-Geleen en BEVO HC uit Panningen.

 

De Limburgse Handbal Dagen vinden plaats op 27, 28 en 29 december 2017.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht