Limburgse handbaldagen logo

HALDEN TOPPHANDBALL WINT LHD 2016

Na een zinderende finale is de 29e editie van de Limburgse Handbal Dagen gewonnen door Halden Topphandball uit Noorwegen. In de laatste halve minuut werd OCI-LIONS verslagen met 36-35. Kijk de finale in z'n geheel hier terug.

 

LIONS begon dramatisch aan de wedstrijd. Door persoonlijke fout kon Halden in no time uitlopen naar 4-0. Maar halverwege de eerste helft herstelde de gastheren zich subliem en werd de achterstand zelfs in recordtempo
omgebogen in een royale voorsprong bij rust. 15-19. De Noren blijken echter nog een tandje te kunnen bijschakelen. OCI-LIONS houdt de ploeg heel lang van het lijf, maar als in de laatste minuut een belangrijke Geleense aanval afgeslagen wordt door de Noorse doelman blijft de stand 35-35. In de tegenaanval mag hoekspeler Sander Thorbjornson de Noren voor het eerst in de tweede helft op voorsprong zetten. De slotseconden lopen dan inmiddels. Een overtreding op een LIONS-aanvaller biedt de ploeg van Mark Schmetz de laatste strohalm. Joris Baart mag proberen over de Noorse muur uit te tornen, maar als die poging strandt op de grote Noorse handen, is Halden de winnaar van de wedstrijd en het toernooi.

 

De eindstand van het toernooi is dan als volgt:

 

1. HALDEN TOPPHÅNDBALL (NOR)

2. OCI-LIONS (NED)

3. SOUTH KOREA (KOR)

4. PÕLVA SERVITI (EST)

5. TARGOS BEVO HC (NED)

6. ARTISTICA DE AVANCA (POR)

7. IRAN (IRI)

8. TENAX DOBELE (LAT)

 

Daarnaast worden traditioneel enkele individuele prijzen uitgereikt:

  • Topscorer: Victor Skillhammar (Halden Topphandball)
  • Beste doelman: Mohammed Siavoshi (Iran)
  • Beste verdediger: Luka Groff (OCI-LIONS)
  • Beste aanvaller: Dongcheol Kim (Zuid-Korea)

 

Topscorer Skillhammar is dolgelukkig met de LHD-winst. “Het was echt een zware pot. We hebben een beetje geluk gehad, want de teams waren gelijkwaardig aan elkaar. We kijken heel trots terug op dit toernooi. We hebben een leuke tijd in Limburg gehad. Het toernooi was goed georganiseerd en iedereen was heel aardig tegen ons. We gaan vanavond effe goed feesten.”

Ivo Stein was minder blij. "Dit was de beste finale om te verliezen. De rust kwam net ongelukkig voor ons. We hadden de wedstrijd onder controle en door de thee kreeg Halden de kans om op adem te komen en de boel om te zetten. Daarna geven we de goals te gemakkelijk weg. Heel zuur."

 


Finale - OCI-LIONS - Halden Topphandball

Terug naar het nieuwsoverzicht