Limburgse handbaldagen logo

​EERSTE DEELNEMERS JUBILEUMEDITIE LHD BEKEND

Met de komst van Club Balonmano Benidorm (Spanje) en HD Odorheiu Secuiesc (Roemenië) zijn de eerste twee buitenlandse topploegen bekend die zullen deelnemen aan de 30e editie van de Limburgse Handbal Dagen.

 

Met de bevestiging van CB Benidorm heeft de LHD voor het eerst sinds vele jaren weer een deelnemer uit de sterke Spaanse competitie. Eerder al waren Valladolid en FC Barcelona te gast. Met CB Benidorm is een bijzondere club vastgelegd: De afgelopen zeven jaar vierden ze vier promoties en sinds vorig seizoen is de ploeg actief in de hoogste Spaanse liga.

Eén van de blikvangers is Argentijns international Pablo Simonet. CB Benidorm wil de komende jaren uitgroeien tot een stabiele (sub)topper in eigen land en werkt inmiddels hard aan het verbreden van haar basis:  op dit moment sporten er 150 mensen bij de club, verdeeld over 11 teams. En daarnaast maken door middel van een scholenproject nog eens 200 kinderen in de regio kennis met de handbalsport.

 

HD Odorheiu Secuiesc komt uit het midden van Roemenië en bestaat pas 12 jaar. Twee jaar na de oprichting promoveerde de club naar de hoogste divisie en in 2009 speelde de ploeg voor het eerst in Europees verband in de Challenge Cup. In 2011 behaalde ze de tweede plaats in de strijd om het landskampioenschap en debuteerde de ploeg in de EHF Cup. De jaren erop werd Odorheiu Secuiesc derde. In 2015 wonnen ze de Europese Challenge Cup. De Braziliaanse doelman Rangel Luan is een opmerkelijke speler: hij won met zijn land het Pan-Amerikaans kampioenschap. De andere doelman, Viachaslau Saldatsenka en Maksim Baranau (rechterhoek) zijn Wit-Russische internationals. Linkerhoekspeler Antonio Kovačević is een Kroatisch international en centrale opbouwer Goran Kuzmanoski komt uit voor Macedonië.  Ook deze club werkt aan een solide bestaan en probeert zo’n 200 tieners te enthousiasmeren voor de sport door middel van projecten op meer dan dertig scholen in de omgeving.

De komende weken zullen nog meer buitenlandse deelnemers aan de 30e Limburgse Handbal Dagen bekendgemaakt worden. Vaste deelnemers zijn OCI-LIONS uit Sittard-Geleen en BEVO HC uit Panningen. In totaal nemen acht ploegen deel aan de LHD, de openstaande vier plekken zullen worden ingenomen door buitenlandse topteams. Zij strijden op 27, 28 en 29 december 2017 om de Limburg Cup.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht